Kategoria

Wyposażenie


kwi 07 2019 Zapaski kelnerskie niezbędne w każdej restauracji...
Komentarze: 0

W każdej restauracji muszą panować pewne standardy, które świadczą o tym, że w danym miejscu jest luksusowo i jest to miejsce prowadzone na określonym wysokim poziomie. Niewątpliwie wchodząc do restauracji zwracamy uwagę na wystrój i porządek, a pierwszą osobą jaka do nas podchodzi i z którą mamy kontakt jest kelner. To właśnie on musi być miły i wyglądać nieskazitelnie. Bardzo dobrym pomysłem jest dobranie identycznego stroju dla każdej kelnerki czy kelnera. Pozwoli to na stworzenie wizualnego ładu.


Jakie zapaski kelnerskie wybrać

 

Zapaski kelnerskie są ważne jeśli chodzi o część garderoby u każdego kelnera. Najlepiej wybrać takie, które kolorystycznie pasują do miejsca. Przykładowo kiedy ściany w restauracji są bordowe to taki kolor zapasek będzie pasował najlepiej. Neutralny jest kolor czarny i jeśli nie wiemy jaki kolor wybrać to warto się zdecydować właśnie na czerń. Materiał w tym kolorze zawsze wygląda elegancko i klasycznie oraz daje wrażenie czystości, a o to w tym wszystkim chodzi. W każdej restauracji powinno być czysto, panować ład i ogólne wrażenie dające nam obraz miejsca jako doskonale przygotowanego w najdrobniejszych szczegółach. Tylko takie miejsce zapadnie klientowi w pamięci.

 

gasterka : :
sty 13 2018 NTF - kostkarka do lodu
Komentarze: 0
ntfProwadząc kawiarnię lub restaurację, w której sprzedaje się kawę mrożoną czy zimne drinki (również te bezalkoholowe) warto jest zaopatrzyć się w odpowiedni sprzęt do chłodzenia i wytwarzania kostek lodu. Nie wystarczy tutaj zwykła lodówka. Tu trzeba czegoś zdecydowanie mocniejszego, co będzie skuteczne i wydajne każdego dnia.

Kostkarki do lodu NTF

Kostkarki do lodu to urządzenia, które w mgnieniu oka wykonają mnóstwo kostek lodu, przydatnych do serwowania wielu napojów, drinków czy dań. Etap powstawania kostek nie jest trudny. Początkowo do specjalnych foremek trafia woda – mineralna lub źródlana, zarówno z butelki, jak i z kranu. Następnie w urządzeniu uruchamia się mechanizm, który odpowiada za chłodzenie i zamrażanie. Całość sterowana jest termostatem, który po całkowitym zamrożeniu – czyli po powstaniu kostek lodu – włącza podgrzewanie. Etap ten jest najbardziej przydatny z punktu widzenia obsługującego. Dzięki podgrzaniu, kostki w łatwy sposób mogą zostać wyciągnięte z foremek. Zwykle dzieje się to dzięki specjalnym łopatkom, które wypychają lód z formy. Następnie pojemnik jest przechylany a utworzone kostki lodu trafiają do docelowego miejsca, z którego będą bezpośrednio pobierane.

Po wypełnieniu całego pojemnika świeżym lodem, maszyna zatrzymuje produkcję i jedynie chłodzi te, które już powstały. Kiedy lodu zacznie braknąć, urządzenie ponownie rozpocznie proces produkcyjny.

Kostkarki do lodu to idealne rozwiązanie dla każdego punktu gastronomicznego. Nie jedna hurtownia gastronomiczna jest nimi wypełniona po brzegi. Warto jest mieć takie urządzenie w swoim lokalu.
gasterka : : ntf