Archiwum 08 stycznia 2018


sty 08 2018 Jak wyposażyć lodziarnie?
Komentarze: 0
hurtownia gastronomicznaLodziarnia to jeden z najlepszych biznesów w okresie letnim. Nie mogą one wówczas narzekać na brak klientów. Jednak lodziarnia lodziarni nie równa. Wszystko bowiem zależy od kilku czynników. Od lokalizacji oczywiście, ale także od sprzętu gastronomicznego w jaki zostanie wyposażona.

Każda hurtownia gastronomiczna może zaoferować bardzo szeroki wybór urządzeń i maszyn do lodziarni. Ważne jest jednak, aby wybrać te właściwe. Zakupy zacząć należy na urządzenia podstawowego, czyli maszyny do lodów. To jaki rodzaj maszyn zostanie wybrany zależy od naszych potrzeb i oczekiwań. Może być to m.in maszyna wolnostojąca lub nadblatowa. Jednak dobra lodziarnia to nie tylko lody. Współczesna gastronomia nie może się opierać tylko na jednym produkcie. Serwować można także np. sorbety oraz desery lodowe. W tym celu konieczny będzie zakup witryn cukierniczych oraz szaf mroźniczych.

Kiedy odwiedzimy sklep gastronomiczny, a zakupić wcześniej wymienione urządzenia, nie można zapomnieć o akcesoriach. Potrzebne będą przede wszystkim porcjonery, gałkownice oraz kuwety do lodów. Aby przygotowywać pyszne desery można zakupić także podgrzewacz do czekolady. Lodziarnie można wyposażyć oczywiście w wiele innych sprzętów gastronomicznych, ale te wskazana na początek z pewnością wystarczą.